​arkitektur & samling

​Museet, der huser Rudolph Tegners overdådige skulturer, er et arkitektonisk mesterværk i sig selv: udtænkt og opført af kunstneren selv. Bygningen er en bemærkelsesværdig modernistisk monolit, der taler sammen med omgivelserne med sin karakteristiske brug af beton i området kaldet Rusland, og samtidig virker afvisende og indesluttet i forhold til omverden.

Rudolph Tegner indfriede sin drøm om at opføre et museum til sine værker i 1937-38. ​Tegners Museum blev opført af ingeniør Ernest Ishøj og Rudolph Tegner selv som bygherre og arkitekt på projektet. Rudolph Tegner ønskede at hans museumsbygning skulle opføres i beton støbt in-situ. Som bygherre har han selv bestemt museets udformning både æstetisk og funktionelt, som udover at være en af de tidligst bevarede beton bygninger der bruger betonen både funktionelt og som æstetisk virkemiddel, var et meget visionært museum.

Tegners museum skulle have store dimensioner idet flere af kunstnerens værker er enorme. Selve museets kerne er ottekantet og der er 11 meter til loftet. Langs kernen skulle lavere udstillingssale føres hele vejen rundt. Af økonomiske grunde er kun to af salene en realitet i dag. Der er ingen udsigtsvinduer i museet, kun et enkelt gavlvindue på 1. salen. Museet bliver belyst af ovenlysvinduer, som ikke kan distrahere museumsgæsterne med naturen rundt om museet.​​

Tegner har bevidst forsøgt at fremme museumsgæstens følelse af at træde ind i et skattekammer, ved at lave indgangspartiet forholdsvis så meget mindre end selve bygningen. På den måde skal gæsten overvældes af dimensionerne og lyset, så snart man træder indenfor. Selve museets facade har elementer i form af søjler og trekantet gavlvindue som en homage til antikkens græske tempelbyggerier.  

Rudolph Tegner ligger begravet under gulvet i den store midtersal. Han blev sænket ned i gravkammeret i en stor egetræskiste i 1950. Elna Tegner blev brændt og ligger i en urne i soklen på statuen ”Apollon” ligeledes i midtersalen.​


Her kan du læse om de instruktioner Rudolph Tegner havde til den tekniske opbygning af projektet fra - her

Museet gennemgik en stor restaurering i 2000 og arkitekt Anders Hegelund skrev en artikel om projektet - her

Samlingen

Tegners Museums faste samling består af 335 af billedhuggeren Rudolph Tegners værker. Rudolph Tegner holdt fast i sine originaler og afslog at sælge dem. Derfor kan rummer museet størstedelen af alle de værker han overhovedet har lavet gennem sit liv. Originalerne er i gips, men museet viser også enkelte værker i marmor og bronze.

Udover skulpturer malede Rudolph Tegner malerier - mange kan ses her​​

Fortegnelse over værker på Tegners Museum

Se listen her

​Fortegnelse over værker i det offentlige rum

Se listen her

Museets åbningstider

Statueparken er åben hele året

15. april - 31. maj​

Tirsdag - søndag kl. 11-16

Juni, juli & august
Tirsdag - søndag kl. 10-17

September til oktober d. 20

Tirsdag - søndag kl. 11 - 16

Adresse og kontakt

Museumsvej​ 19, 3120 Dronningmølle

Tlf: +45 49719177

@: museum@rudolphtegner.dk

Cvr. nr. 10153948

Presse

Vedr. presse eller ønske om at anvende museet eller Statueparken som location

kontakt: Luise Gomard

email: gomard@rudolphtegner.dk

Læs om muligheder som location her

Pressefoto kan hentes her

Må kun benyttes til presse og fotograf skal krediteres, hvis navn er anført

instagram (3)​        facebook (7)        tripadvisor

nyhedsbrev

​Såfremt du ønsker at støtte museet og få fordele af et medlemskab, kan dette tegnes her:​

​Bliv medlem af Tegnersvenner