fDet seneste nyt!
Regionen holdt borgermøde d. 16. maj:
til mødet fremgik det at Regionen selv peger på at området bør tages ud af hensyn til fredningerne på 3 af siderne. En §3-sø direkte i området og det kulturværdi der ligger tæt på i form af Statueparken og Tegners Museum. Der er nu en høring åben hos Regionen. Så du kan sende høringssvar ind fra d. 24. maj til d. 6. juni.
Linket er her: https://www.regionh.dk/miljoe/raastoffer/raastofplan/Sider/Partshøring%20og%20borgermøder.aspx
D. 20. marts 2019:
Nu har Regionen meldt ud at det første borgermøde bliver afholdt i perioden 8. maj - 21. maj. Vi skriver ud når dato'en endeligt er offentliggjort.
December 2018:
En gruppe berørte nabo'er holder, sammen med Tegners Museum, sagen under tæt overvågning og mødes jævnligt for at drøfte forløbet. Ved sidste møde deltog folketingskandidat Nick Hækkerup. Gruppen afventer nu det næste regionsmøde til maj (jf. listen med møder nedenunder).
I løbet af 2018:
Statueparken og museet har haft besøg af en del politikere der ville besigtige sagen for at vurdere, hvor stor skade en grusgrav vil påføre Statueparken:
Borgmester Anders Gerner Frost
Kim Rockhill, S, formand for miljø og klimaudvalget i region H.
Susanne Due Kristensen, S,
Martin Geertsen, V, folketingsmedlem
Randi Mondorf, V, regionsmedlem
Nick Hækkerup, S, tidligere minister og folketingskandidat
Lars Arne Kristensen, KF, Folketingskandidat
Buster Reinhard, KF, gruppeformand og politisk leder i Region Hovedstaden
Erik Lund,KF, tidligere borgmester Helsingør og folketingskandidat
Hvorfor mener Tegners Museum, at der ikke skal graves på området?
Ulemperne og det uskønne ved at være nabo til en grusgrav siger næsten sig selv. Hvis man er i tvivl om hvordan en grusgrav ser ud, kan man se det her på regionens hjemmeside - se her. Men vi lister her vores overordnede bekymringer:
- Støjgener - graveriet larmer
- Øget traffik - det vurderes ca. 200 meget tunge lastbiler på Villingerødvej dagligt (her har lokale i årevis ønsket en cykelsti i forvejen)
- Snavs og skidt - erfaringer fra andre grusgrave viser at støv har det med at brede sig i store mængder til områderne tæt på
- En grusgrav ligger gerne åben i årevis (20-40 år)
- I forhold til byggeriet ligger museet og parken således at vinden ofte kommer fra interesseområdet
- Statueparken ligger højt og man har kilometervis af udsyn mod det område der kan udgraves
- Selve museet, som regnes blandt top 100 vigtigste arkitektoniske bygninger i dk, er skrøbelig.
- Statueparken er fredet, en del af Natura2000 og en del af den nye nationalpark
- Fuglelivet i området er meget interessant og fuglekiggere valfarter til - mon fuglene bliver hvis der er grusgrav?
- Området ligger inden for kystzone
- Området ligger inden for kirkezone
- Området er omkranset af fredninger (Rusland/Statueparken og Kjelsøfredningen)
- Underlaget er en vigtig vandreserve for hele København (søg Alnark-laget)
Tegners Museum mener at Regionen skal udtage området helt fra den nye Råstofplan på baggrund af ovenstående. Det er altså museets opfattelse, at selv om man placerede en mulig grusgrav i den modsatte ende af interesseområdet, så har det store konsekvenser og følger for de gæster der elsker at gå i parken og nyde naturen og stilheden. Statueparken har almengyldig interesse idet mellem 40.000-50.000 personer besøger den årligt.
Vi er klar over der er meget smukke eksempler på genetablering af landskabet efter en udgravning. Det har dog meget lange udsigter og vil først være en realitet i måske 50-60 år efter en udgravning. Den kan vi desværre ikke vente på . Museet er ikke støttet af staten. Vi modtager støtte fra Kommunen men denne bliver gradvist trukket tilbage (vi fik 500.000 kr. årligt - nu 450.000 kr. årligt), så vi er meget afhængige af at vores besøgende kommer. det vurderes besøgstallet vil falde drastisk hvis herligheden ved Statueparken stækkes.