særudstilling

ARVPast meet present - part II

Selvom NORDKYSTENS KUNSTTRIENNALE 2019 lukkede d. 22.10. 2019 kan du stadig nå at se værker af:

Alexander Tovborg

Vibe Bredahl

Tim Hinman /Third Ear

på Tegners Museum frem til d. 20. oktober. 

Alexander Tovborg

Guddommen og dens skabere

Pastelkridt og akrylmaling på træpanel

Se film (3 min.) om værket - HER

En myte fortæller om guder og heltes udvikling og har en begyndelse og en slutning. Ligesom Rudolph Tegner var, er Alexander Tovborg interesseret i myter og religion. Med Guddommen og dens skabere går Tovborg i dialog med særligt én af Tegners blyantskitser, som udstillingen låner sit navn fra.

Tovborg genskaber i sit maleriske værk dele af motivet fra Tegners skitse. Malerierne er store og sættes op, så de spejler en mytes forløb fra start til slut. På den måde får myten fysisk form og viser sig som et selvstændigt rum, man kan træde ind i. Bevæger man sig gennem rummet, bliver man omsluttet af en mytisk fortælling i billeder og kan indtage en plads som en af værkets karakterer – ligesom museets skulpturer af Tegner kan indtage en lignende plads. Dermed åbner Tovborgs værk sig for både beskueren og museets øvrige værker.

Født i København, Danmark, 1983

Bor og arbejder i København, Danmark​ 

Læs mere om Alexander Tovborg

​​

VIBE BREDAHL

At vandre med sin arv


Vibe Bredahls værk er vandret ind på Tegners Museum hvor det folder sig ud og inviterer til at du går ind og oplever de historier hun har mødt på sin vej med sit minimuseum. 

Hvor meget betyder landskabet, vi fødes ind i eller vokser op i? Er arv en byrde at slæbe rundt på, eller en skuffe vi kan gro af? I et forsøg på at svare på disse spørgsmål har Vibe Bredahl skabt et lille transportabelt rum på hjul, som hun har trukket rundt på en lang vandring på Nordkysten. Undervejs har hun indsamlet objekter, gravet ting op af jorden, fundet historier og talt med mennesker. Det, hun har indsamlet, har fået en plads i det transportable rum.


At vandre med sin arv er et personligt lille museum på hjul, som man må gå på opdagelse i. Det er tilladt at hive skufferne ud og røre ved objekterne. Man kan lave en kop te og tage et hvil i dette kartotek over efterladte spor, fyldt med historier fra lokalområdet.


Født og opvokset i Holløse, Danmark, 1974
Bor og arbejder i Berlin, Tyskland

Værket er realiseret med støtte af Gribskov Produktionsskole

​​

Tim Hinman /Third Ear
En Hymne

Se film (5 min.) om værket - HER

Med egne ord beskrev Rudolph Tegner Livets port, det projekt han håbede skulle blive sit livsværk, som en hymne til menneskenes liv fra fødsel til død: "Jeg vilde udtrykke deres Glæder og Sorger, deres Kærlighed og Brud, deres Kampe, Sejre og Nederlag, til Ensomheden tager hver enkelt i sin Favn.”

Tegners værk og tanke spejler Tim Hinman i sin lydinstallation, som er placeret i museets centrale midtersal, hvor to stole har udsigt til den samlede udgave af Livets port. Her kan man lytte til hundredevis af stemmer fra optagelser, lavet som en del hans arbejde med lyd, podcast og radio gennem de sidste 20 år. Stemmerne fortæller virkelige livshistorier, og tilsammen danner de Hinmans hymne om det nutidige menneskelige liv.

Født i London, England, 1968

Bor og arbejder i København, Danmark​​​​

Nordkystens Kunsttriennale 2019 er en kunstnerisk oplevelsesrejse gennem tider og steder, hvor alle med lommeguiden i hånden kan tage cyklen, bilen eller snøre vandreskoene og gå på opdagelse i 19 kunstværker i landskabet og inden for Gribskovs kulturinstitutioners unikke rammer.

Kunsttriennalen tager afsæt i den nyåbnede Nationalpark Kongernes Nordsjælland ved at forholde sig til temaet ARV. Ikke blot den fysiske, men også den immaterielle arv, kulturarven, der er indlejret overalt i landskabet fra tidernes morgen.

Oplevelserne ligger som perler på en snor på den 38 km lange rute fra Gilleleje til rundkørslen ud ad Gilleleje på Bonderupvej, til Museum Nordsjælland på Nakkehoved Østre og Vestre Fyr, Munkeruphus, Tegners Museum & Statuepark, Esrum Kloster & Møllegård, Græsted Torv og ved Søborg Slotsruin.

Kunsttriennalens kurator, billedkunstner Carina Zunino, har inviteret 19 kunstnere fra de nordiske lande til at forholde sig til temaet ARV og skabe stedsspecifikke værker, der sættes i spil med egnens særegne historie og mangfoldige kulturlandskab.

De deltagende kunstnere, forfattere og musikere er: Adda Djørup (DK), Alexander Tovborg (DK), Amiina (IS), Andreas Glad (SE), Axel Antas (F), Ditte Hammerstrøm (DK), Elsebeth Jørgensen (DK), Eske Rex (DK), Gerda Thune Andersen (DK), Hans Rosenström (F), Jørgen Carlo Larsen (DK), Karin Lind (DK), Kirsten Ortwed (DK), Lena Ignestam (SE), Malene Bach (DK), Mette Martinussen (DK), Sophia Kalkau (DK), Third Ear (DK), Vibe Bredahl (DK).

Under hele kunsttriennalen foregår en lang række arrangementer, herunder kreative workshops for børn og unge med Pop Up Lap, forfatterarrangement, møde med kunstnerne, guidede busture, madperformances. Kunsttriennalen slutter af med en koncert med det islandske orkester amiina 21. september i Gribskov Kultursal.

Kunsttriennalen formidles i den gratis lommeguide med et detaljeret kort, der viser ruten med steder og kunstnere. Lommeguiden kan fås på Gribskov biblioteker, i Visit Nordsjællands turistinformationer og på kulturinstitutionerne. Derudover vises en film om kunsttriennalen og kunstnerne her på hjemmesiden, kulturinstitutionerne og bibliotekerne. Værkerne formidles i app'en Vizgu, der kan dowloades i App Store, og endelig er det en god idé at følge løbende aktiviteter på instagram og Facebook.

Museets åbningstider

Statueparken er åben hele året

​Museets åbningstider:

21. april - 31. maj​         

tirsdag - søndag kl. 11-16

juni, juli & august             

tirsdag - søndag kl. 10-17

​september til 24. oktober               

tirsdag - søndag kl. 11-16

Adresse og kontakt

Museumsvej​ 19, 3120 Dronningmølle

Tlf: +45 49719177

@: museum@rudolphtegner.dk

Cvr. nr. 10153948

Presse

Vedr. presse eller ønske om at anvende museet eller Statueparken som location

kontakt: Luise Gomard

email: gomard@rudolphtegner.dk

Læs om muligheder for location her

Pressefoto kan hentes her

Må kun benyttes til presse og fotograf skal krediteres, hvis navn er anført

instagram-social-network-logo-of-photo-camera​        facebook-letter-logo        tripadvisor-logotype

nyhedsbrev

​Såfremt du ønsker at støtte museet og få fordele af et medlemskab, kan dette tegnes her:​

​Bliv medlem af Tegnersvenner