særudstillinger 2019

Past meet present - part II

af Ole Jauch​

15. april til d. 9. juni 2019​

Når Tegners Museum åbner den tunge museumsdør efter vinteren, bliver det med en koncenteret, sanselig særudstilling af fotokunstner Ole Jauchs fotografier.

Ole Jauch arbejder med gamle fototeknikker og benytter sig af kameraer med lang lukketid og hvor spor, der ikke nødvendigvis er genkendelige, dukker op i processen. Samtidig arbejder han også med vinkler som man normalt ikke ville bruge i datiden. På den måde ser han nutiden gennem gamle objektiver og resultatet bliver meget smukt møde mellem fortid og nutid.

”Som kunstner arbejder jeg med og er fascineret af det tidløse og i at skabe tidløshed i det tidløse. Kunst er som udgangspunkt tidløst selvom det skabes i en samtid og ofte kan henføres til en tid eller periode. Målet er at skabe tidløshed i tidløs kunst – kunst der lever tidløst og for evigt. Netop skabelsen opleves af mange kunstnere som værende en tidløs boble eller tilstand af tidløshed.”

Udtrykket i Ole Jauchs værker viser igen nye måder at se og arbejde med den arv som Tegner har efterladt i form af sit sted og sine værker. Ole Jauch føler sig som menneske og kunstner genkendt i dele af Tegners virke og udstillingen er i den grad et resultat af dette.

”Livet er ikke nødvendigvist perfekt, men består ofte af en lang række særegne skæve finesser, som tilsammen kan give et perfekt udtryk. Jeg søger at skildrer det perfekte i det uperfekte.”​​

Ole Jauch bor og arbejder i Tisvilde og er en lokal kunstner, med et stort potentiale og udstillingen varer frem til d. 9. juni.

Artist talks:

søndag d. 21. april kl. 14

søndag d. 26. maj kl. 14

søndag d. 2. juni kl. 14

pris: alm. Entrépris

Museets åbningstider

Statueparken er åben hele året

15. april - 31. maj​            tirsdag - søndag kl. 12-17

juni, juli & august             tirsdag - søndag kl. 11-18

​sept. til 21. okt.                tirsdag - søndag kl. 12-17

Presse

Kontakt Luise Gomard gomard@rudolphtegner.dk

 pressefoto her 

må kun benyttes til presse og fotograf skal krediteres

tilmeld nyhedsbrev

Rudolph Tegners Museum & Statuepark

Museumsvej​ 19, 3120 Dronningmølle - Cvr. nr. 10153948

+45 49719177 - museum@rudolphtegner.dk

fb-f-logo-blue-29   instagram_icon_25px   trip_logo