SærudstillingER i 2017

Fra Gulv til Loft

Tegners Malerier​

​15. april-  22. oktober 2017

Gensyn med omkring 170 af Rudolph Tegners malerier. I museets sideskib med 6 meter til loftet hænger kunstnerens malerier med kant mod kant i en imponerende salonophængning, der danner en vild og smuk mosaik.​

Udstillingen viser Tegners malerier gennem årene fra 1893-1949. Ophængningen viser den alsidighed der var i hans værker og måden han brugte maleriet som kunstform og som rejsedokumentation på. 

Sidst museet viste så mange af Rudolph Tegners malerier var i 2009.

Kunsthistoriker og tidligere PET chef Hans Jørgen Bonnichsen holder to foredrag om Tegners malerier:

søndag d. 27. august kl. 16-17.30         /billetter i forsalg her 

søndag d. 17. september kl. 16-17.30 /billetter i forslag her


Ned med våbnene - Livets Landskab

af Pontus Kjerrman​

​01. juni - 22. oktober 2017

Billedhugger og lektor ved det Kgl. danske Kunstakademi Pontus Kjerrman (f. 1954) udstiller 20 skulpturer i Rudolph Tegners faste samling. 

De to kunstneres værker står side om side og vidner både om kunstens udvikling, men også om at visse tema'er mellem mennesker er universelle. 

Oplev denne vidunderlige udstilling der emmer af fred og kærlighed

​Pontus Kjerrman afholder to Artist talks

Søndag d. 25. juni kl. 13

Torsdag d. 19. oktober kl. 13.

Frit for museets gæster /tilmelding ikke nødvendig

HAMLET WALK OG WALK-IN

​15.4 - 22.10 2017

The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark er fortællingen om den unge prins Hamlet, der opdager, at hans far, kongen af Danmark, ikke er død en naturlig død, men derimod er blevet dræbt af sin bror. Broren har herefter giftet sig med dronningen og overtaget kongeriget. For Hamlet bliver det nu af altoverskyggende nødvendighed at hævne sin fars død, og han får skubbet den unge Ofelia, der elsker ham, fra sig. Undervejs i stykket intensiveres konflikterne og misforståelserne frem mod den tragiske kulmination, hvor alle stykkets karakterer på nær én dør.

Med Hamlet leverede Shakespeare en nærmest universel historie om hævn, ære og korruption, men også om følelsesmæssigt kaos, misforståelser og sociale relationer, der ikke går op. Og karakteren Hamlet – den unge mand, der både er hævngerrig, selvopslugt og retfærdighedssøgende – er gået over i historien som et tidligt litterært udtryk for det moderne menneskes splittelse.

Særudstillingen om Hamlet kommer med et bud på en nutidig fortolkning af Shakespeares klassiker. Med inspiration i naturhistoriske museers udstillingsform bestående af fyldte montre og glasskabe har scenograf Maja Ziska skabt 12 reoler, der hver repræsenterer en karakter fra stykket. For at søge ind til essensen af tragediens forskellige roller er hver reol bygget op omkring et centralt citat og et objekt, der udtrykker karakteren.

Anden del af udstillingen er video-walken In my heart there was a kind of fighting,der er blevet til i et samarbejde mellem forfatter Maria Hesselager, fotograf Marie Brobakke og scenograf Maja Ziska. Her gives en personlig fortolkning af stykket med udgangspunkt i Ofelias rolle, og via lyd og Ipad føres beskueren gennem Tegners samling og forbi nogle af hans Hamlet-figurer.

​​

Video walk: In my heart there was a kind of fighting, 2016.

Forfatter: Maria Hesselager/Fotograf: Marie Brobakke/Iscenesættelse: Maja Ziska og Marie Brobakke.

Engelsk voice over: Karen Stokkedal/Dansk voice over: Maria Hesselager/Statist: Oline Marie Andersen.​

SE DEN PÅ TEGNERS MUSEUMS YOUTUBE KANAL: TEGNERS KANAL

Walk-in: Maja Ziska takker Lars Romann Engel – Hamlet Scenen/Maria Hesselager/Oline Marie Andersen/Sofie Højgaard Hansen/Jon Skulberg/Victor Boye Julebäk/Steen Holdt/Mette Karina Johansen/Mads Emil Hilmer.

​UDSTILLINGEN ER VENLIGST STØTTET AF: ​AUGUSTINUS FONDEN & GRIBSKOV KOMMUNE​​

RUDOLPH TEGNERS MUSEUM & STATUEPARK​

​Museumsvej 19

3120 Dronningmølle

​Telefon: +45 4971 9177

E-mail: museum@rudolphtegner.dk

Kontakt vedr. presse /Link til pressefoto

E-mail: gomard@rudolphtegner.dk

Cvr. nr. 10153948

ÅBNINGSTIDER

​Lukket om mandagen

​15. april - 31. maj​

tirs.-søndag kl. 12-17

Juni, juli & august

tirs.-søndag kl. 11-18

September til 22. oktober

tirs.-søndag kl. 12-17

Statueparken er åben hele året

nyhedsbrev

fb-f-logo-blue-29     instagram_icon_25px     trip_logo